1a

31 dakstudio's Badhoevedorp

Opdracht: particulier
Aannemer: Hillen + Roosen, Amsterdam
Constructie: Pieters Bouwtechniek, Haarlem
Oplevering: 2006LUX

LUX Architecten prod.

Idee:
Op een bestaande 90-er jaren wijk (van architect Paul de Leij) is een nieuwe laag toegevoegd; per woning zijn de kanaal-platen van het lessenaarsdak verwijderd en is een nieuwe unit ingelaten.
Een paviljoenachtige typologie - hout, luifel op kolommen - is ingezet.
Bij de hoekwoning is de oorspronkelijke 2e verdieping geëxtrudeerd, i.e. tot de tuin-zijde verlengt. Dit levert een heel lichte ruimte op met overhoeks uitzicht naar twee zijden.

Proces:
In 2002 is voor een groep van 31 parti-culiere bewoners een bouwaanvraag ingediend. Na een intensief proces met diverse instanties - stedenbouwkundige dienst, Welstand, bewoners en Raad van State is eind 2005 de definitieve goedkeuring verleend.