Consultatiebureau
Nieuw Vennep

Opdracht: Amstelring, Amstelveen
Aannemer: Kramer Bouw, Amsterdam
Oplevering: 2004LUX

LUX Architecten prod.

Het project betreft het interieur van een (dubbel) consultatiebureau binnen een bestaand casco. Samen met een wijkpost en wijkpolitie (oorspronkelijk deel van de opdracht) en een tandartsenpraktijk vormt het consultatiebureau een zorgboulevard langs een singel in een Vinex-wijk.
Langs de glazen entreegevel aan de singel is een 90 cm brede strook ontworpen met een vloerdessin. Deze loopt visueel langs de 30 meter lange gevel omdat elke ruimte door middel van een glasstrook op de gevel eindigt.
Te midden van de diverse spreek- en behandelkamers ligt als een baarmoeder een multifunctionele ruimte, waar onder anderen zwangerschapsgymnastiek wordt gegeven. Een doorgaand gordijn schermt in dergelijke situaties de 12 aankleedboxen af.

vloerdessin: Rudy van den Berg